Slange

Kaste gammelt bort og genoplivelse.

Slangen er et af de mest arketypiske symboler, et universelt tegn på helbredelse, liv, død og genfødsel. Det er indbegrebet af transformation, og selvom den ofte ses som et symbol på døden, glemmer vi, at døden er en del af en større cyklus, der omfatter genfødsel.

 

Slangen er ikke på nogen måde, symbolet på den fysiske død. Men den viser en overgang, det at kaste det gamle bort, så nyt kan fødes, hvilket afspejler, at der er en slags opstandelse på spil i vores liv.

Slanger er forbløffende krybdyr. Fra de er født, indtil det øjeblik, de dør, holder de aldrig op med at vokse. Dette er grunden til, at de kaster deres hud. De er vokset ud af det. Slangens hamskifte minder os om, at vi jævnligt skal smide, hvad der ikke længere passer os. Denne cyklus af død og genfødsel, der afspejles i hamskiftet, er ofte symboliseret ved ”Ouroboros, det gamle billede af en slange der sluger sin egen hale, symbolet på den evige cyklus.

Før slangen kaster sin hud, får den ligesom et slør over øjnene, det giver slangen en trance lignende udseende. Hos oldtidens shamaner, er dette angivet som slangens evne til at bevæge sig mellem en verden af levende og døde. Når slangen viser sig i vores liv, afspejler det ofte en åbning for en ny verden og opvågnen af åndelig kontakt. Ligesom slangen, begynder denne nye verden og nye åndelige kontakter ofte først at hæve deres hoveder op i drømme.

 

Selv om slanger har to øjne, kan de ikke se ret godt, de stoler på deres følsomhed over for vibrationer og lugt. Hav ikke tillid til, hvad du ser, hav tillid til, hvad du føler. Du vil føle, de ændringer, der kommer før du faktisk genkender dem.
Slanger er også symboler for forandring og helbredelse. De har hurtighed og fleksibilitet, så når slanger kommer ind i vores liv, vil forandringer og overgange ske hurtigt og er hurtigt genkendt. Giv slip på enhver frygt og gå ikke imod de ændringer, for de bringer nye udtryk for kreativitet, visdom og styrke med sig. Når slangen viser sig, vil vi finde lejlighed til at kaste gammelt bort og lade en del af vores liv genføde.