Isbjørn

Død og genfødsel.

Som fangstmetode bruger bjørnen sine store kløer og hjørnetænder, sin fantastiske lugtesans og ikke mindst sin evne til at ville undersøge og udforske, som ofte bringer den på kollisionskurs med menneskets samfund, men som også holder den i live, når føden er knap, og fantasi må til. Isbjørnen er større og længere end de øvrige bjørne, med længere hals og smallere hoved. Dens tænder er ekstremt godt tilpasset livet som kødæder. Hjørnetænderne er noget større end andre bjørnes og dens kindtænder er skarpere og mere takkede. Dette skyldes at isbjørnen næsten udelukkende lever af kød, mens andre bjørne også spiser planteføde. f.eks. bær og græsser.

Ud over parringstiden og opfostringen af ungerne lever isbjørnen mest alene. Den er aktiv både om dagen og om natten. Isbjørnen er en god svømmer, men kan også bevæge sig hurtigt til fods – den kan opnå en hastighed på 55 kilometer i timen.

Når vi arbejder med isbjørnen støttes vi i at bevæge os fremad på en grundig og jordnær måde. Den viser os, hvordan vi kan bevæge os langs jorden magnetiske felt.

Den giver os evnen til at være selvbeskuende og ikke være bange for isolation. Den er herre over drømme og forvandling af drømmene til virkelighed.

Ved at arbejde med isbjørnen finder vi styrke til at modstå modgang og få de visioner, der skal til for at komme videre på vores vej både verdsligt og åndeligt.

Isbjørnen er et helligt dyr i Grønland, hvor shamaner til alle tider har kommunikeret med den og fået svar på deres spørgsmål. Derfor står isbjørnen for kommunikation med det åndelige.