Elefant

Gammel retfærdigheds kraft.

Elefanten minder os om at de retfærdige åndelige love er på spil hele livet, selv om de ikke altid er let genkendelige. Elefanten kan hjælpe os at huske at retfærdighed vil blive givet i situationer omkring os og det vil være fair retfærdighed, der tjener som en påmindelse om at stole på de erfaringer fra fortiden, så vi ikke gentager dem i nutiden eller i fremtiden. Dens forekomst bekræfter, at de rigtige beslutninger er foretaget.

Elefanten er et symbol på royalty og frugtbarhed. Som det største pattedyr på landjorden, vækker elefanterne ærefrygt og undren; og sand åndelig retfærdighed vil gøre det samme, når vi ser det på spil i vores liv.

Elefanter er uhyre omsorgsfuld og giver pleje til hinanden. De viser stor styrke og sammenhold, de sørger over dem, der er ved at dø. Deres følelsesregister er lig med vores egen, men de viser dem lettere og mere naturligt.

En af de mest fremragende karakteristika hos elefanten er snablen. Selv om den har relativt dårligt syn, har det en skarp lugtesans. Den snuser duftstoffer op i snablen og opfanger meget om, hvad der sker omkring den. For dem der har kontakt med elefanten vil det være klogt ikke kun at stole på, hvad de ser, men hvad der lugter rigtigt- især når vigtige beslutninger skal tages.

Både alder og køn, hver med specifikke roller, opdeler elefanternes samfund. Køer og kalve lever sammen, ledet af en klog gammel ko. Dette afspejler den gamle tradition af de tre udtryk for feminine energier – barn, mor og klog ældre. Mandlige elefanter lever i ungkarle besætninger. Mange samfund eksisterede, hvor der var hellige lærdomme og roller efter køn for det kreative liv i hele samfundet.

Elefanter udviser stor loyalitet og hengivenhed til hinanden. Ældre kalve tage sig af yngre søskende. Voksne elefanter hjælpe de syge og sårede. I elefanten er idealerne om det sande samfund.