Bjørn – vest

Lydhør overfor den indre stemme og cyklus

Bjørnen lærer os at følge vores indre stemme og til at følge en ny og mere naturlig rytme. De lærer os, at der er en rytme og flow til alt, og når vi tilslutter os det, er vi langt mindre frustreret og mere succesfulde.

I slutningen af efteråret og først på vinteren, trækker bjørnen sig fra udendørs aktiviteter. Den går ind i sit hi falder i en tung søvn og lever af det oplagrede kropsfedt. I løbet af vinteren føder bjørnemor sine unger, normalt to, sommetider tre unger. I foråret bringes ungerne ud i det åbne. Ungerne bliver normalt hos deres mor i op til to år, før de går ud på egen hånd.

Hvis bjørnen er kommet ind i vores liv, er vi nødt til at fokusere på en ny rytme. Så når efteråret og begyndelsen af vinteren nærmer sig, brems andre aktiviteter. Gennem vinteren fokuser på to, måske tre, projekter. I foråret, sættes disse projekter frem i lyset, men vær opmærksom på at det tager mindst to år for disse projekter at modne og de kan tage ud på egen hånd for dig.
Bjørnen er et symbol på det underbevidste og behovet for at lytte til den indre stemme og vores egne indre rytmer. Prøv ikke at gøre tingene på det tidspunkt og på den måde som andre kan gøre dem. Stol på dine egne rytmer. Følg bjørnens vejledning.

Bjørnen lærer os (gennem eksemplet med fødslen i hulen i løbet af vinteren) at gå ind i os selv og vække de potentialer, der sover der. De minder os om at bringe hvad vi vækker ud i den ydre verden. De lærer os, at en ny cyklus er på spil i vores liv. For at opnå den største succes, skal vi tilpasse os den nye cyklus. Hjulene drejer igen for os. Det er på tide at ændre vores mønstre.
Alle bjørne er glade for honning, et symbol på den naturlige sødme i livet. Når bjørne kommer, er det en påmindelse om, at vores iboende potentialer er vågnet op, men kun ved at bringe dem ud og udtrykke dem i en ny rytme vil vi smage på livets honning.