Svedehytten

Vi afholder svedehytte ca. 1 gang om måneden.

Der skal være mindst 6 personer i en svedehytte ceremoni.
Det er  muligt at bestille en svedehytte-ceremoni uden for de fastlagte arrangementer.

En svedehytte-ceremoni er en renselses proces. Ceremonien stammer fra bl.a. indianerne i Nord Amerika. Man bliver renset både fysisk og psykisk. Kvinderne som er i deres måne, (Menustration) Er allerede i en renselses proces og vil derfor ikke kunne deltage så længe blødning forekommer.  Alle benytter passende tøj til formålet. Spørg endeligt.

Vi kan tilbyde tre forskellige former for svedehytte.
Vi laver temazkalli (mexicansk tradition), svedehytte efter indianer tradition(forskellige stammer) og healings svedehytte.Ved temazkalli arbejder alle med stenene og vi er sammen om bønnerne omkring bålet. Dette er indført til stedet her af Ollinka fra Mexico.

Ved svedehytten har vi af vores medicinmand lært nogle faste rammer for, hvordan det skal foregå. Vi får hvert år besøg af Hector. Han er apache/yaqui indianer og har lært os sine traditioner.

Ved en healings svedehytte bedes du tage kontakt til os, så vi sammen kan planlægge forløbet.Ved alle tre former er det vigtigt at fremhæve respekten for bålet. Det vil sige, at for meget udenoms snak ikke er godt.

Frank har lært fra Ollinka og Hector og en del flere og er indviet sweatlodge master.

Vi laver ligeledes kvindesvedehytter ca. 6 gange om året. Hanne har stået i lære hos Hector og hans community og er initieret til disse svedehytter.

Svedehytten er bygget op af pilegrene, der bliver dækket af, så der er total mørke. De rødglødende sten bliver båret ind og der bedes til stenene og kommes rensende urter og vand på.
Man beder, synger og taler.
Ceremonien er inddelt i 4 afdelinger symboliserende de 4 verdenshjørner. Efter hver runde åbnes døren og der kommes nye sten ind.
Respekten for Den Store Ånd er essentiel.
Mørket og varmen symboliserer Moder Jord. Det er en lille død at være i svedehytte. Der er så mulighed for at bygge nyt op bagefter.
Ceremonien kan eventuelt også være healing til andre. I og med at mange mennesker i en svedehytte beder for det samme, kan der opstå utrolige ting.

Information inden du går i svedehytten